Жоао Педро се превърна в изключително важна част за състава на Каляри. След треньорската смяна и идването на Леонардо Семпличи, нещата определено се подобриха за сардинци, а  спасението вече изобщо не изглежда невъзможна цел. 

Отборът от остров Сардиния записа няколко важни успеха, а победата срещу Рома през уикенда с  3:2, само затвърждава добрите думи за работата на бившия наставник на СПАЛ. Една от големите звезди на тима Жоао Педро няма никакво намерение да си тръгва, въпреки интереса към нападателя. 

Бразилецът е твърд титуляр, като до момента има доста добри показатели през сезона: 33 мача и 15 попадения на сметката си. Твърди се, че италианските грандове сериозно следят ситуацията около голаджията, но поне на този етап, желанието на играча е да остане в Каляри. 

Контрактът на 29-годишния състезател изтича през лятото на 2023 година, а броят мачове, които Жоао Педро е изиграл за Каляри, също започват да го превръщат във важна част от историята на сардинци. Голмайсторът има зад гърба си цели 228 мача, в които е отбелязал 72 гола и се е отчел с 24 асистенции.