Горан Пандев безспорно остави следа в италианския футбол. Играчът от Северна Македония вече наближава залеза на своята кариера и обяви, че след края на сезона най-вероятно всичко ще приключи. Пандев в момента е част от Дженоа и преди всичко да свърши нападателят е амбициран да остави „грифоните“ в Серия А. Към момента генуезци заемат 17-о място в класирането, точно над чертата на изпадащите.

Пред едно от най-популярните италиански издания „Corierre dello sport“ Пандев говори за своите амбиции във футбола и сподели какво иска да постигне преди да сложи достоен край на дългогодишната си кариера.

„Преди всичко, искрено се надявам да играем футбол отново. Това е нашия живот и ние сме професионалисти. Знам, че още не е времето да говорим за футбол, но всички се надяваме животът да продължи и хората отново да се наслаждават на любимата игра. Ако Серия А се поднови, това ще е позитивно за всички. Футболът е боготворен в Италия, а феновете имат нужда от радост и положителни емоции.  Все още съм твърд в решението си да се откажа след края на сезона. Искам да помогна на отбора да се спаси и спокойно мога да приключа с футбола. Моето най-голямо желание е краят за мен да дойде пред пълни трибуни, искам достойно да завърша професионалния си път и силно се надявам, че това ще се случи пред пълен "Луиджи Ферарис". Дадох всичко за този клуб и амбицията ми е нещата да завършат по най-добрия начин“, завърши бившият състезател на Лацио.

 

Автор: Делян Калинков