Един от водещите голмайстори на Серия А Марко Бориело обяви, че по-скоро ще остане в Дженоа, отколкото да седи на резервната скамейка на Милан. Нападателят отбеляза 19 гола през изминалия сезон в Италия, след като дълго време оглавяваше листата на голмайсторите. Това лято той е един от най-търсените на трансферния пазар, като Милан се смята за основен претендент за подписа му.

„Не знам нищо за трансферните спекулации. Скоро ще има среща, за да се обсъди моето положение и ще разбера бъдещето си след това,” заяви националът, чийто права са собственост на два отбора – Дженоа и Милан.

„Ако Милан ме искат, трябва да говорят с Дженоа. Ако президентът Енрико Прециози е доволен от офертата, ще се радвам да се завърна при „росонерите”. Но няма да отида там и да съм четвърти или пети нападател. Ако в Милан са сигурни, че ме искат, за да играя титуляр, тогава съм съгласен. След сезон като този, аз се смятам за важен футболист, а не за резерва. Продават Джилардино, за да освободят място за мен? Може би…,” каза уклончиво младият талант.

Бориело обаче не крие, че може да остане и в Дженоа. „Искам да затвърдя добрите неща, които започнахме тук, но ако Милан ме повика, ще се отзова. За мен ще е чест, предизвикателство и добра възможност да играя в гранд, който има цели, различни от тези на Дженоа,” заяви той. „Карло Анчелоти сгреши, като не оцени моя потенциал, но и аз имах вина. Трябваше да се постарая повече, тъй като Милан играеше на много фронтове. Както и да е, това вече е минало и сега аз и Анчелоти сме в прекрасни отношения, другото е забравено.”