Дербито на 18-тия кръг в италианската Серия А между Рома и Милан завърши наравно 2:2. Срещата на „Стадио Олимпико” бе много интригуваща и завърши с по два гола на Мирко Вучинич и на Алешандре Пато.

Това бе и официалният дебют на Дейвид Бекъм с фланелката на Милан. Английският национал изненадващо започна като титуляр за „росонерите” и остана на терена до 89-тата минута, когато бе заменен от Матьо Фламини. Бекс остави добри впечатления с играта си в двубоя.

Въпреки многото звезди, тимът на Милан изглеждаше не на себе си през първата част, която бе контролирана изцяло от домакините. Напълно заслужено дойде и първият гол в мача, дело на черногорският национал Вучинич в 22-рата минута. Рийзе центрира в наказателното поле, където топката бе поета от нападателя, с елегантно движение той премина през Янкуловски и с топовен изстрел вкара за 1:0.

Второто полувреме обаче ролите се размениха и „росонерите” започнаха вихрено да търсят изравняване. Алешандре Пато вкара за 1:1 още в 48-мата минута, след като се възползва от пас на своя сънародник Кака.

Само 4 минути по-късно отново младокът даде преднина на Милан след невероятен самостоятелен рейд. Пато тръгна с топката отдясно почти от центъра, стигна без проблеми до наказателното поле, преодоля Мексес и от малък ъгъл с леко копване прехвърли по много красив начин Дони.

„Джалоросите” все пак стигнаха до равенството в 71-вата минута отново чрез Вучинич. Удар на Бриги рикушира в тялото на бранител на Милан и попадна в черногореца, който с плонж с глава оформи крайното 2:2.

Във временното класиране Милан остана на трето място с 34 точки, на цели 9 зад своя градски съперник и лидер Интер. Рома пък е на незавидната 10-та позиция с 24.