Нападателят на Рома Жервиньо заяви, че с трансфера си от Арсенал в италианския гранд през лятото е направил правилна стъпка – нещо, което обаче не може да каже за преминаването си в английския тим.

Котдивоарският национал бе привлечен от Арсен Венгер на „Емирейтс“ с идеята да бъде твърд титуляр, но постепенно тъмнокожият футболист се превърна в резерва. Преди началото на сезона Рома се появи на хоризонта и му обеща повече игрово време, а Венгер не успя да стори същото и двата клуба си стиснаха ръцете срещу 8 милиона паунда.

26-годишният играч показа, че все още има какво да даде и под ръководството на Руди Гарсия вече записа 3 гола в откриващите 6 мача за „джалоросите“. „Не знам дали трансферът ми в Арсенал бе правилен ход. Единствено съм наясно с това, че в Рома намерих онова, което търсих – шанс да играя повече, под ръководството на страхотен треньор, който ми вярва, в голям клуб с много амбиции“, каза Жервиньо.

„Не съм си и представял, че ще играя с Франческо Тоти. Това е удоволствие, но също така и сладко „бреме“, защото с него винаги трябва да си нащрек – той може да ми даде решителен пас по всяко време.“

„В Рома съм щастлив и се наслаждавам на играта си. Целта ни е да се класираме за Европа, но и скудетото не е непостижимо. Отборът е добър, а обстановката е изпълнена с позитивни емоции. Имаме увереност, че можем да стигнем до върха“, завърши нападателят.