Звездата на Болоня Гастон Рамирес в момента преговаря с английски елитен клуб, чието име се пази в тайна, заяви агентът на играча при пристигането си в Лондон.

21-годишният полузащитник е в Лондон, за да участва в олмпийския футболен турнир с отбора на Уругвай, но в същото време се опитва да си уреди трансфер във Висшата лига.

Южноамериканецът е следен от двата манчестърски гранда Сити и Юнайтед, но Ливърпул проведе начални разговори с италианския му клуб относно евентуална сделка. В същото време присъствието на агента му в английска столица може да е сигнал, че местните Тотнъм и Арсенал също са заинтересовани.

„Гастон е готов да напусне Италия – тъкмо затова съм и в Лондон, за да проведа разговори с клуб от Висшата лига“, каза Пабло Бетанкорт. „Той е един от най-важните играчи на Уругвай, така че за него не липсват оферти.“

„Интер също харесва Гастон, но в момента са много далеч от това, което Болоня иска за него – 25 милиона евро. Волфсбург? Те първи показаха интерес, но някои от цифрите са непосилни и за тях“, разкри още мениджърът на Рамирес.