Треньорът на Рома Зденек Земан не остана длъжен на Маартен Стекеленбург и на свой ред атакува вратаря. Според чешкия специалист холандецът по никакъв начин не показва, че иска да е част от отбора, като съзнателно страни от съотборниците си.

Преди дни Стекеленбург първи откри словесната престрелка, като разкритикува сериозно трансферната политика на треньора, обявявайки привличането на неговия конкурент Мауро Гойкоечея като „напълно безмислено“. Тъкмо уругваецът обаче измести Стекеленбург под рамката и го принуди да поиска трансфер.

„Мисля, че интервюто на Стекеленбург бе неподходящо, защото той е разбрал нещата изключително погрешно“, заяви Земан. „Той все още играч на Рома и трябва да бъде на разположение за клуба. Нека не забравяме, че след мача с Парма, той бе контузен за месец.“

„За съжаление там, където липсва дисциплина, липсва и отборен дух. Не е лесно да се работи в Рома, защото журналистите непрекъснато вадят неща от кухнята. Станал съм треньор, за да помогам на футболистите, а не себе си. Помолих Стекеленбург да бъде по-съпричастен към отбора, тъй като той живее в изолация от останалите и говори само на английски, който не е добре познат език за повечето му съотборници“, обясни наставникът.