Треньорът на Милан Кларънс Зеедорф заяви, че не смята да наказва Марио Балотели, след като италианският национал, който лекува травма в рамото, пусна своя снимка как играе тенис на маса.

Заради контузията, която получи в първия мач срещу Атлетико Мадрид от 1/8-финалите в Шампионската лига, нападателят пропусна приятелския мач на Италия срещу Испания. Срещата се игра на 5 март, а същия ден футболистът използва акаунта си в „Туитър“, за да се покаже в действие с хилка в ръка.

„Не са ме сложили тук, за да казвам на играчите как да използват своите средства за комуникация“, заяви Зеедорф. „За вас, журналистите, явно тази история е новина – това е тъжно. Това, което в наши дни за италианските медии са новини, ме тревожи.“

„Става дума за нещо напълно тривиално. На кого му пука дали Марио е играл тенис на маса? Той премина през 6-часово лечение. Трябва ли да забраня на футболистите да използват „Туитър“? Освен ако не става дума за юридически проблем, не мисля, че мога да направя такова нещо. Не съм тук, за да обсъждам единствено поведението на Балотели. Той се възстанови и е готов да играе“, заключи холандският специалист.