Треньорът на Милан Кларънс Зеедорф заяви, че не смята да наказва Марио Балотели заради слабото му представяне срещу Атетико Мадрид в Шампионската лига през седмицата. Холандецът опроверга информациите, че в шампионатния мач срещу Парма ще заложи на Джампаоло Пацини като титуляр в атака вместо своенравния Супер Марио.

„Парма е организиран отбор с много качества в атака. Роберто Донадони свърши чудесна работа и постигна резултати. Трябва да му изкажа комплименти, но ще направим всичко възможно, за да играем с духа, характерен за Милан“, обясни холандеца.

„Балотели? Като превантивна мярка заради мускулната му травма, той бе пратен да тренира във фитнеса, но не става дума за нещо сериозно. Сега е нормално хората да търсят изкупителни жертви, но ние оставаме обединени и фокусирани. Ако бяхме победили Ювентус и Атлетико Мадрид у дома, нещата щяха да са други сега.“

„Когато има нужда да се намеся, аз го правя, иначе предпочитам да подхождам към нещата с усмивка. Дали ще го накажа? Искам връзка между двама възрастни, а не между възрастен и дете. Дали Пацини ще почне утре? Не“, заяви Зеедорф.