Кларънс Зеедорф показа еуфорично настроение след снощната победа на Милан над Сампдория с 5:0 и заяви, че „росонерите” все още представляват фактор, с който отборите трябва да се съобразяват. Той също така изрази надеждата си, че европейските клубни шампиони ще успеят да пренесат формата, които показват като гости и в домакинските си мачове.

Снощи холандецът вкара 5-то си попадение от началото на сезона, но неговият тим прави най-лошия си старт в Калчото от 24 години насам.

„Много съм щастлив от постигнатия резултат снощи, особено защото в последните си две гостувания успяхме да отбележим 10 гола”, започна 31-годишният състезател.

„Да се надяваме, че ще започнем да бележим по този начин в мачовете у дома. Във всеки случай, тимът ни показа признаци на живот, искаме да се вдигнем отново на крака”, продължи той.

Милан все още няма записана победа на „Сан Сиро” от началото на новата кампания, след три равенства, две загуби и отбелязани само три гола.

„Чувствам се като у дома си на „Сан Сиро”, по-силен съм там, надявам се, че ще мога да го покажа. Също така, моля публиката да ни подкрепя през всичките 90 минути,тъй като снощи показахме, че не сме „умрели”, завърши Зеедорф.