Милан се скъса да пропуска, но така и не успя да победи последния в класирането Пескара и да запази шансовете си в битката с градския съперник Интер за място в Европа. "Росонерите" стигнаха само до 1:1 на гости на делфините" и това може да им коства много. 

Въпреки че е един от най-добрите играчи на "червено-черните" цял сезон, вратарят Джанлуиджи Донарума направи детинска грешка, благодарение на която Пескара стигна до единствения си гол. Той се оказа достатъчен за прекратяване на серията от четири загуби на домакините. 

Преди почивката само Марио Пашалич успя да изравни и въпреки натиска на гостите през цялата втора част, победно попадение за тях така и не падна и те трябваше да се примирят с хикса в този мач. 

Още в самото си начало този мач започна с леден душ за Милан. В 12-та минута Габриел Палета върна една топка от около тъчлинията към Донарума, младокът допусна тя да мине под крака му и резултатът беше открит в полза на Пескара. 

Последва истинска канонада пред вратата на домакините. Миланистите се късаха да пропускат, но все пак стигнаха до изравняването още преди почивката. В 41-та минута една продължителна атака завърши с изстрел на Марио Пашалич от близка дистанция и резултатът стана 1:1. 

След почивката имаше десетки пропуски пред вратата на Пескара. Грешникът Палета направи първият от тях в 52-та минута, а в последните десет минути пред вратата на домакините се изви истинска буря. 

Джанлука Лападула изпусна, Алесио Романьоли тресна греда в 86-та минута, а Лукас Окампос пропиля в последната минута от невероятно чиста позиция. И така в крайна сметка повече голове не паднаха и Милан трябваше да се задоволи само с точка. 

Така "росонерите" са с 54 на седмата позиция и изостават с една от градския съперник Интер, който засега последен е в зона Европа. Пескара си остава на дъното с 13 точки, на цели девет от спасителния бряг. 

Резултати от ранните неделни мачове в Италия: 

Торино - Удинезе 2:2

Киево - Кротоне 1:2

Фиорентина - Болоня 1:0

Дженоа - Аталанта 0:5

Палермо - Каляри 1:3

Пескара - Милан 1:1