Прокурорът на Удинезе потвърди, че е стартирало криминално разследване на обстоятелствата, довели до смъртта на футболиста Давиде Астори. Антонио Де Николо обаче заяви, че това е просто стандартна процедура при подобни случаи и на този етап никой не носи отговорност за случилото се.

Как починалият Астори реагира при смъртта на колега през 2012-а

Както е известно, 31-годишният капитан на Фиорентина почина в съня си през нощта на 3-и срещу 4-и март в хотела, където отборът бе отседнал в подготовка за двубоя срещу Удинезе в Серия А.

Страхотен жест: Фиорентина дава пожизнен договор на Астори

„Стартирахме криминално разследване по хипотезата за убийство по невнимание”, потвърди Де Николо. „Засега то се води срещу неизвестни извършители. Уредили сме аутопсия, която ще се извърши във вторник.”

Тифози използваха починалия Астори за грозно послание

„Наш дълг е да установим дали смъртта на Астори е трагична фаталност и може ли някой да установи нещо повече. На този етап не държим никого отговорен. Също така няма лица, които биха могли да хвърлят повече светлина около случилото се.”

„Стартът на тази процедура ни дава възможност да видим дали някой носи каквато и да било отговорност”, допълни прокурорът.