Съперниците на ЦСКА и Левски в Лига Европа – Рома и Лацио, записаха загуби в срещите си от деветия кръг на Серия А.

Вълците, които отново бяха без капитана си Франческо Тоти, изненадващо паднаха на свой терен от последния в класирането тим на Ливорно с 0:1, като единствения гол на Олимпико бе дело на Франческо Тавано и падна в 40-ата минута.

Лацио пък падна с 0:2 при гостуването си на новака Бари. Попаденията за тима от стадион Сан Никола бяха дело на Пауло Барето в 11-ата и на Рикардо Меджорини в 69-ата минути. Орлите останаха с човек по-малко в 66-ата минута, когато влезлият като резерва Осман Дабо бе изгонен.

Валери Божинов изигра цял мач за Парма, но отборът му загуби с 1:3 като гост на Аталанта. Точни за бергамаските бяха Хайме Валдес от дузпа, Симоне Тирибоки и Федерико Пелузо, а резервата Алберто Палоски вкара почетния гол за тима на българина.

Ювентус пък прекъсна серията си от четири мача без победа и спечели с 1:0 гостуването си на Сиена. Трите точки за бианконерите донесе Амаури в 72-ата минута, възползвайки се от добро подаване на Диего от пряк свободен удар.

Каляри стигна до трудно 3:2 срещу Дженоа на свой терен, а Наполи победи Фиорентина като гост с 1:0. Палермо пък се наложи у дома над Удинезе с 1:0. От 21:45 часа Киево посреща Милан в последната среща от кръга в Калчото.