След 30 години брак съпругата на италианския премиер и президент на Милан Силвио Берлускони - Вероника Ларио, е решила да поиска развод, уморена от отношението на мъжа си към семейството му, както и от трайната му слабост към красиви млади жени, твърди днес италианският печат, цитиран от АФП.

"Вероника Реши: Сбогом, Силвио", е озаглавила новината на първа страница „Ла Стампа”. "Вероника: Сбогом, Силвио, реших, искам развод" е заглавието в левия всекидневник "Република". И двете издания цитират "приятели и приближени" и твърдят също, че Вероника се е свързала с доверен адвокат и го е инструктирала да започне процедурата по развода възможно най-бързо.

Само преди три дни Вероника Ларио остро нападна Силвио Берлускони заради намерението му да включи млади хубавици в избирателните списъци на партията си за европейските избори през юни и го принуди да даде заден ход. Изглежда че чашата е преляла след като Силвио присъства на празника за 18-годишнината на красиво русокосо момиче в Неапол, макар според Вероника никога да не е бил на рождените дни на децата си.

„Бракът ми приключи. Не искам да остана с мъж, който посещава непълнолетни", казала Вероника според "Република" на една своя приятелка. "Да четеш във вестниците, че се среща с непълнолетна - понеже той я е познавал преди тя да стане на 18, да четеш, че го нарича "папи" и разказва за срещите им в Рим и Милано, е абсолютно недопустимо. Как да останеш с подобен човек?", предава думите на Вероника нейна приятелка.

Силвио Берлускони и Вероника Ларио се запознават през 1980 г. и 10 г. по-късно сключват граждански брак, тъй като премиерът е разведен. Те имат три деца - Барбара на 24 г., Елеонора на 22 и Луиджи на 20.