След неубедителното начало в Лигата на конференциите, съставът на Фиорентина постигна своя първи успех в груповата фаза на надпреварата. След 2 равенства в първите си два мача, този път „виолетовите“ не оставиха никакъв шанс на сръбския Чукарички и разгромиха своя опонент с повече от категоричното 6:0. 

След разгромния успех, „ла виола“ вече има 5 точки в своя актив и изглежда с доста по-добри шансове да прескочи групите. Съвсем логично след двубоя, наставникът на тима от Флоренция, Винченцо Италиано бе изключително доволен от представянето на своите футболисти и не скри задоволството си от постигнатия успех.

„Смятам, че нямаше как да се справим по-добре. Този мач бе задължителен за нас, защото в противен случай ситуацията в групата щеше да стане още по-тежка. Щастлив съм, че отбелязахме 6 гола и зарадвахме феновете с категорична победа. Другото, което искам да отбележа е силното представяне на Лукас Белтран и мисля, че беше крайно време той да вкара първите си голове за Фиорентина. Белтран имаше нужда от повече време за адаптация, но вярвам, че тези два гола ще му дадат необходимата увереност. С този успех правим нещата по-лесни, но е важно да спечелим и гостуването си в Сърбия, за да сме в още по-добра изходна позиция, защото всеки един мач може да е решаващ. Оттук нататък ще се подготвяме за двубоя с Лацио, като се надявам, че ще станем по-постоянни в изявите си, защото само така можем да вървим нагоре и да се развиваме“, каза Италиано