Българинът Антонио Вутов остана на резервната скамейка за Удинезе при домакинството на Рома, загубено с 0:1 в мач от 17-я кръг на италианската Серия А.

Добрите изяви на Вутов за втория отбор на Удинезе не останаха незабелязани от треньорския щаб на първия тим, който го включи в групата за двубоя. Антонио Вутов обаче не влезе в игра срещу Рома.

Рома държи втората позиция в Италия, като се изравни по точки с лидера Ювентус, който обаче е с мач по-малко, а Удинезе е на десето място във временното класиране. Домакините нямат победа в Серия А от победата над Интер в началото на декември.

Гостите  поведоха още в 17-ата минтуа, когато след чудесно изпълнен свободен удар Франческо Тоти прати топката към наказателното поле, където най-високо скочи Давиде Астори, който я засече и я прати във вратата на Удинезе за 1:0. Топката удари напречната греда и тупна близо до голлинията, като домакините протестираха, че е била извън вратата, но голът бе зачетен.

Рома

източник: БГНЕС

Десет минути по-късно Антонио Ди Натале мина през трима съперници и центрира добре, домакините не успяха да реализират. Франческо Тоти получи прецизен пас в наказателното поле в 38-ата минута, овладя и отправи удар, но вратарят на Удинезе Орестис Карнезис спаси.

След почивката гръцкият страж на домакините на два пъти отново трябваше да спасява вратата си, като в 77-ата минута се намеси отлично след удар на Хуан Итурбе, а в четвъртата минута на добавеното време отрази шут на Алесандро Флоренци, който се освободи хитро в наказателното поле.

Млако преди това Урби Емануелсон също бе близо до попадение, след като получи удобен пас и шутира близо до лявата греда, но Карнезис отново бе на мястото си.