Нападателят на Рома Мирко Вучинич отбеляза победното попадение срещу Манчестър Юнайтед миналата седмица в първи четвъртфинал от Шампионската лига. Той вярва, че „вълците” трябва да излязат на „Олд Трафърд” утре, за да довършат започнатото.

Националът на Черна гора е сигурен, че Рома може да намери слабото място на Юнайтед, и то на тяхна земя.

„Ще ни бъде много трудно на „Олд Трафърд”, но имаме предимство и Манчестър ще трябва да атакува от първата минута,” заяви 23-годишният нападател пред официалния сайт на УЕФА. „Ние сме много опасни на контраатака, и вярвам, че можем да отбележим поне един гол.”

Вучинич даде за пример осминафинала с Лион, където Рома направи 0:0 у дома, а после победи във Франция с 2:0. „Във втория мач с Лион ние показахме, че имаме характер и манталитет на победители. Спечелихме там с 2:0 и не виждам защо да не направим същото срещу Юнайтед.”

Нападателят смята, че Манчестър Юн има сериозни проблеми зарази контузията на защитника Неманя Видич и наказанието на Поул Скоулс, което е в плюс за Рома. „Видич е един от най-добрите защитници в света,” коментира Вучинич. „Съжалявам, че е контузен и му желая бързо възстановяване, но неговото отсъствие ни дава по-добри шансове да вкараме на „Олд Трафърд. Скоулс е много опитен играч и също ще бъде трудно заменен в полузащитата им.””

След като отбеляза победния гол срещу Юнайтед едва четири минути след появяването си в игра като резерва, Вучинич заяви, че би желал да го повтори срещу отслабената отбрана на „червените дяволи”: „В последните мачове не играя много – общо пет-десет минути – затова бях изненадан, когато треньорът ми даде цели 30 минути на терена срещу Юнайтед. Въпреки това, от първото си докосване на топката усещах, че мога да направя нещо голямо. Знам, че Спалети може да разчита на мен – аз ще направя най-доброто, на което съм способен, независимо дали играя пет минути или 90.”