Скандалът с тримата траверси може да не доведе Роналдо до съд, тъй като проституцията в Бразилия е легална, но извратената история може да коства на звездата на Милан както връзката с гаджето му, така и контракта с Nike.

Името на „Феномена” лъсна по страниците на бразилския печат, но за печална слава, след като един от тримата травестита заяви, че е осъществявал орална любов на Рони и след това са шмъркали кокаин в хотелска стая в Рио.

От своя страна, контузеният състезател заяви, че се е превърнал в жертва на опит за изнудване като е отказал да плати на траверса 12 хиляди лири, за да не разкрие историята пред медиите.

Според последните информации в медиите на Ботуша перверзията може да окаже изключително негативен ефект върху бъдещето на Роналдо.

„Един истински поддръжник на социалните каузи никога не би използвал наркотици като трябва да се превърне в идол на младежта по целя свят. Очевидно Роналдо е жертва изнудване”, се казва в официалният сайт на играча.

Според медиите обаче, след „инцидента” от Nike вече не гледат на Рони като на всеобщ идол за младежите по света. Представители на голямата марка вече сериозно се замислят дали да не скъсат тлъстия договор на „кариоката”.

Става ясно още, че приятелката на футболиста Мария Беатрис вече се е изнесла от общия им апартамент в Рио и се е върнала в родния си град при семейството си.

Двамата тръгнаха през януари 2007 година, като местните слухове говореха за бъдещата сватба и деца. Тази приказка обаче може и да не завърши щастливо след изцепката на Роналдо.