Осмият кръг в италианската Серия А отново поставя на дневен ред въпроса може ли да бъде спрян Ювентус? Може ли някой изобщо да се опълчи на могъщия торински гранд, който изглежда във вихъра си след 9 успеха в 9 мача от началото на сезона във всички турнири, 7 от тях в шампионата. 

В миналия кръг „Старата госпожа“ надигра Наполи с 3:1 и така отвори огромна разлика от шест точки между себе си и вицешампиона от миналия сезон. Грешна стъпка на Юве обаче незабавно ще бъде засечена от радара на конкурентите.

Ето какво ни предлага осмият кръг в шампионата на Апенините:

Каляри - Болоня

Двубой от долната половина на таблицата, който противопоставя два тима, които ще се борят за своето оцеляване през тази кампания. Болоня постигна два успеха в последните три кръга, като повалени бяха Рома (2:0) и Удинезе (2:1), но лошото началото все още ги държи малко над чертата. Сардинци от своя страна имат само един успех от седем срещи, с три равенства и три загуби.

За Каляри естонецът Рагнар Клаван е под въпрос, като се очаква неговото място да заеме Фабио Писакане. Домакините ще бъдат и без халфа Харалампус Ликогианис, който има контузия в прасеца, докато Лука Капителе отново тренира с отбора и е готов за игра след травма. 

Болоня страда от някои контузии, като отсъстващи са Годфрид Донса, Филип Хеландер, Родриго Паласио и Андреа Поли. Ерик Пулгар изтърпя своето наказание и вече може да се включи в игра. Отсъствието на Поли ще му отвори място в халфовата линия.

В последните три срещу между двата тима Болоня печели веднъж, докато останалите три завършват наравно.  
Срещата между Каляри и Болоня е в събота, 6 октомври, от 16:00 часа, като нея ще можете да проследите по Max Sport 2.
 
Удинезе – Ювентус

Ювентус е отборът в най-силна форма от Топ 5 първенствата на Европа. „Бианконерите“ са с 9 победи в 9 мача във всички турнири, като 7 от тях са в Серия А. Трудно ще се намери някой, който да спре Кристиано Роналдо и компания по пътя към осмото поредно „Скудето“.

В миналия кръг Юве постигна страхотен успех с 3:1 на своя „Алианц Стейдиъм“ срещу прекия конкурент Наполи и така отвори разлика от шест точки на върха с „адзурите“. Сега момчетата на Масимилиано Алегри гостуват на „Дачия Арена“ на Удинезе в среща от осмия кръг на шампионата. „Зебрите“ имат едва две победи от началото на сезона, а това сякаш изглежда като поредното лесно преодолимо препятствие в похода на торинци към титлата.

За домакините вътрешният полузащитник Адрия Балич е под въпрос заради мусклен проблем, но освен него наставникът Хулио Веласкес няма други проблеми преди сблъсъка с шампионите. Антонин Барак ще замени Валон Бехрами в халфовата линия, а някой измежду Игнасио Пусето и Дарвин Мачис ще бъде призован да поведе атаката на Удинезе. Очаква се Кевин Ласаня да започне в полузащита за сметка на Лукаш Теодорчик.
За Юве Кристиано Роналдо се завръща в игра, след като пропусна двубоя с Йънг Бойс (3:0) през седмицата заради наказание. Роналдо ще се присъедини отново към дуото Марио Манджукич – Пауло Дибала в нападението на гостите. Даниеле Ругани, Леонардо Спинадзола, Сами Кедира и Дъглас Коста (също и наказание) продължават да са аут поради травми. 

Статистиката гласи, че Ювентус има повече победи над Удинезе, отколкото срещу  всеки друг свой съперник – 59 успеха. В последните си четири гостувания „старата госпожа“ печели в цели три случая, включително и през миналия сезон с 2:6. 
Срещата между Удинезе - Ювентус е в събота, 6 октомври, от 19:00 часа, като нея ще можете да проследите по Max Sport 2.

Емполи – Рома

Рома взе живителен успех с 3:1 над Лацио преди седмица, а победата над Фрозиноне с 4:0 няколко дни това, сякаш позволи на момчетата на Еузебио Ди Франческо да загърбят колебливия старт.  

Емполи е само с един успех от началото на сезон – над Каляри (2:1), така че за момчетата Аурелио Андреадзоли всяка точка ще бъде от значение оттук докрая на шампионата.

Лука Антонели и Мануел Паскуал са аут за домакините, докато нападателят Леван Мчедлизе е под въпрос, тъй като получи травма по-рано през седмицата. Африе Акиа също не е готов на 100%, но все пак има шанс да влезе в игра, заменяйки Ишмаел Бенасер.

За Рома травмираните са Диего Пероти и Хавиер Пасторе, докато Костас Манолас може и да пропусне двубоя, за да бъде напълно готов за мачовете след паузата. В ролята на плеймейкър отново трябва да застане героят от двубоя с Лацио Лоренцо Пелегрини. Нападението отново ще водят Ченгиз Юндер, Един Джеко и Стефан Ел Шаарауи.

Рома доминира над Емполи в последните мачове, като в шест двубоя имат четири победи и два равни.

Срещата между Емполи и Рома е в събота, 6 октомври, от 21:30 часа, като нея ще можете да проследите по Max Sport 2.

Дженоа – Парма

Дженоа е отбор, който се цели високо през този сезон. „Грифоните“ имат мач по-малко от останалите (неизиграният двубой с Милан от първия кръг), но все пак са в Топ 6 на таблицата с четири победи и две поражения. 

Новацията от Парма, който се завърнаха в елита след четири сезона изгнание, за изненада на мнозина също не отстъпват нищо даром на никого. Два успеха в последните три кръга качиха пармалатите в горната половина на класирането, с шанс дори за евроквота. 

Това ще бъде първи двубой между двата тима от 2015 г., като в последните шест сблъсъка помежду им тимът от Генуа е спечелил на три пъти, а останалите три са били равенства.
Контузени за Дженоа са Лисандро Лопес, Давид Бираши и Джанлука Лападула. Очаква се атаката да бъде поведена от ветерана Горан Паднев, Кристиан Коуаме и Криштоф Пиетек.
Гостите са без Сиералта, Жервиньо, Ди Марко, Инглесем Дези и Мунари. Досегашните титуляри Роберто Инглезе и Рикардо Галиолио са под въпрос, но все пак се очаква да не вземат участие в двубоя. Атаката трябва да поведат Чичерети и Гаудио.

Срещата между Дженоа и Парма е в неделя, 7 октомври, от 13:30 часа, като нея ще можете да проследите по Max Sport 2.

Милан – Киево

В миналия кръг Милан се върна на победния път след три поредни равенства. Испанецът Сусо се развихри с две попадения за успеха с 4:1 над Сасуоло. След успеха и над Олимпиакос в Лига Европа, пред момчетата на Дженаро Гатузо предстои мач с последния в шампионата Киево.

„Летящите магаренца“ са един от двата тима, заедно с Фрозиноне, които все още нямат победа от началото на сезона. 
За домакините нападателите Гонзало Игуаин и Патрик Кутроне са налични за треньора, след като и двамата играха страхотно в двубоя от европейските клубни турнири. Аут са Иван Стринич, Риакрдо Монтоливо и Матиа Калдара. В схема 4-3-3 Кесия, Бонавентура и Кесие ще  бъдат зад Чауханоглу, Игуаин и Сусо.
За Киево травмирани в лазарета са Ненад Томович и Бощян Сезар, а под въпрос са Емануеле Дзакерини, Жоел Оби и Емануеле Джакерини. Ако все пак Джакерини е готов, той заедно с Бирса и Степински, ще поведат атаката на гостите.

Цифрите показват, че Милан печели последните четири сблъсъка срещу Киево, като във всеки от тези мачове и двата тима бележат поне по един гол.

Срещата между Милан и Киево е в неделя, 7 октомври, от 16:00 часа, като нея ще можете да проследите по Max Sport 2.

Наполи – Сасуоло

Наполи е крайно разочарован от загубата от Ювентус в последния кръг (1:3), което отвори разлика от шест точки между „адзурите“ и „бианконерите“ на върха. Момчетата на Карло Анчелоти трябва да печелят всеки двубой оттук докрая, ако искат да настигнат „Старата госпожа“, която сякаш и през този сезон изглежда недостижими.

През седмицата обаче неаполитанците постигнаха много сладка победа над финалиста от миналогодишната Шампионска лига Ливърпул с гол на Лоренцо Инсиние в 90-та минута. 

Саусоло, от своя страна, стартира много силно шампионата с четири победи, едно равенство и две загуби. В последните мачове обаче тимът от област Емилия Романя сякаш намалява скоростта, а разгромната загуба от Милан с 1:4 в последния кръг сякаш потвърди негативната тенденция.

За Наполи контузени са Юнес, Мерет и Кирикеш, Руи е наказан, а Гулам е под въпрос. За този двубой се очаква Анчелоти все пак да направи някакви промени в сравнение срещата с Ливърпул. С по-прибрана схема 4-4-1-1 напред трябва да действат Инсиние и Мертенс, а в халфовата линия Кайехон, Желински, Диавара и Алан. 

За Сасуоло аут е Федерико Пелузо, а Алфред Дънкан е близо до завръщане, но по всяка вероятност не и в този кръг. Каума Бабакар отново ще остане на пейката, докато Кевин-Принс Боатенг трябва да бъде в ролята на „фалшива деветка“. Бурабия, Лукатели и Сенси трябва да действат зад Боатенг, Франческо и Берарди в атакуваща схема 4-3-3.

Наполи печели два от последните три двубоя с този съперник, а третия завършва наравно. Мачовете между двата тима отчитат висока резултатност, като и Наполи, и Сасуоло са вкарвали поне по гол в последните шест двубоя. 

Срещата между Наполи - Сасуоло е в неделя, 7 октомври, от 19:00 часа, като нея ще можете да проследите по Max Sport 2.

СПАЛ – Интер

Интер осъществи нов голям обрат в Шампионската лига, надигравайки ПСВ Айндховен с 2:1, след като преди това изоставаше в резултата. Това изравни тима в Барселона с по 6. в група още с Тотнъм.

Не се очаква обаче Лучао Спалети да прави кой знае какви промени в състава си за гостуването на СПАЛ, което идва след трите поредни победи в шампионата, изкачили тима до 4-ото място в таблицата. 

СПАЛ от своя страна се движи колебливо, но все пак в средата на подреждането с три успеха и четири поражения от началото на сезона.

Контузени за домакините са Федерико Вивиано и Ясмин Куртич, като атаката на трябва да бъде поведена от Мирко Антенучи и Андреа Патаня в схема 3-5-2. В центъра ще оперират Валоти, Шиатарела и Мисироли.

За Интер с травма е само десният бранител Шиме Вършалко. Политано, Перишич и героите от Айндховен – Наинголан и Икарди, ще поведат „нерадзурите“ към четвърти пореден успех в Серия А. 

Срещата между СПАЛ - Интер е в неделя, 7 октомври, от 21:30 часа, като нея ще можете да проследите по Max Sport 2.