Вратарят на Ривър Плейт Хуан Пабло Карисо иска да играе в Лацио, заяви агентът на играча. Въпреки че е едва 23-годишен талантливият страж вече направи дебюта си в националния отбор на Аржентина.

Карисо е харесан от ръководството на римските орли за заместник на легендата Анжело Перуци, който приключи футболната си кариера. Бианкочелестите в момента са без вратар, след като резервата Матео Серени премина в Торино. Заради това може би ще се наложи другата досегашна резерва - 43-годишният Марко Балота да остане на Олимпико за още един сезон.

„Карисо наистина иска да отиде в Италия и да играе за Лацио”, заяви агентът Федерико Пасторейо – „Това е неговото желание, което може да се окаже решаващо при срещата на директорите на Ривър Плейт през уикенда.”

Импресариото заяви, че в Ривър Плейт има вътрешни проблеми, които ще забавят евентуалната сделка и посъветва босовете на Лацио да не прибързват.

„При трансферите с отбори от Южна Америка най-лошото нещо е да се бърза. Ръвър Плейт преминава през труден период. Там има неразбирателства между директорите и феновете, които протестират.”