Отборът на Беневенто се радва на страхотна кампания във второто ниво на италианския футбол. Тимът, който е воден от Филипо Индзаги, заема първо място във временното класиране и има внушителните 19 точки преднина пред втория Фрозиноне. Очевидно двамата братя Индзаги се радват на страхотни успехи, а амбициите на Беневенто изобщо не се изчерпват дотук. Спортният директор на клуба - Паскуале Фоджа заяви, че влизането в Серия А е само първата крачка от един много амбициозен проект. Той не скри радостта си от доброто представяне на отбора и разкри плановете за бъдещето.

„Всички сме много амбициозни и имаме големи планове за бъдещето. Нашият отбор се наслаждава на отлична кампания и завръщането ни в Серия А е почти сигурно. През януари се опитахме да привлечем Златан Ибрахимович и Марио Манджукич, но трябваше да приемем реалността. Футболисти с такава класа няма как да играят в Серия Б. Въпреки това аз съм много доволен от прогреса, който показва отборът. Надявам се, че успешно ще извървим пътя си към елита на Италия и ще се развиваме“, коментира директорът.

В предстоящия кръг Беневенто приема тима на Пескара, в който играе Валери Божинов, като тимът му е на 4 точки от плейофите за влизане в Серия А.

 

Автор: Делян Калинков