Нападателят на Лацио Джузепе Скули, който вкара и двата гола за домакинската победа с 2:0 над Палермо, най-вероятно е получил алергия към боята, с която е боядисан част от терена на Олимпико.

Скули бе заменен принудително в 52-ата минута, поради алергична реакция, която все още не е изяснено от какво е, но се предполага, че е от боята, положена върху изсъхналите тревни части на игрището на олимпийския стадион в Рим.

Ето какво заяви треньорът на орлите Еди Рея по темата: „Той имаше обрив и зачервени очи в края на първото полувреме. Той имаше антихистамин (б.авт. - медикамент срещу алергии), но не беше достатъчно. Сега ще премине тестове за алергии.”

Рея изрази оптимизъм и за предстоящото римско дерби в неделя, което през този сезон е и директна битка за местата в Шампионската лига:

„Рома има качества и опит, така че трябва да играем със сърце, точно както сме правили досега. Имаме малка преднина пред тях в класирането и се надявам да задържим Рома и Удинезе зад нас. Загубих няколко дербита, така че се надявам този път колелото да се завърти.”