Нападателят на Интер Хулио Крус с удоволствие би приел да играе в Рома, а „нерадзурите” са готови веднага да го разменят за защитника на „вълците” Кристиан Чиву. Единственият проблем, който обаче се явява много сериозен, е високата заплата, която иска Крус.

Рома търси спешно попълнения за атаката на тима, докато Интер отдавна се опитва да примами Чиву в Милано. Сделката между двата клуба бе на път да се осъществи, когато изискванията на аржентинския нападател я провалиха. В Рома има таван на заплатите от 1.7 милион паунда, докато Крус получава доста повече. „Това е много голям проблем. Дори с бонусите, пак ще сме далеч от заплатата, която иска Крус,” разкри агентът на футболиста Густаво Джези.

„Крус може да играе във всеки отбор, но има само два-три клуба, които могат да си го позволят. Той очевидно не би отишъл в Милан, така че остават Рома и Ювентус. Ако дойде оферта от тях, ще преговаряме,” добави Джези.

Самият Крус обаче заяви, че очаква предложение за нов договор от Интер. Аржентинецът е готов да остане на „Сан Сиро”, но само ако му се гарантират повече мачове. Този сезон Хулио Крус има само 23 официални срещи, в които е вкарал 12 гола.