Патрик Виера е съотборник на Марко Матераци в Интер, но това не означава, че двамата могат да бъдат приятели. „Никога няма да седна на една маса с него,” каза Виера.

Причина затова е случката от финала на последното Световно първенство между Италия и Франция, когато Матераци обиди Зинедин Зидан, а халфът му удари една глава и бе изгонен. След това „Скуадра адзура” спечели с човек повече.

Искрата на скандала обаче е на път да подпали нов пожар, малко преди евроквалификацията Италия – Франция на 8 септември.

Сега, след като Матераци призна, какво е казал на Зидан, а именно „Искам на сестра ти п******”, Виера отново се изказа в защита на своя сънародник.

„Мисля, че Матераци е страхотен играч, който изигра силно Световно и вкара гол на финала,” заяви Виера в интервю за френската телевизия TF1.

„Има хора, които го обичат и хора, които го мразят. Що се отнася до мен, ще го кажа по този начин – никога не бих седнал на една маса с него.”

Предвид факта, че двамата са съотборници в Интер вече цяла година и заедно спечелиха Скудетото, това е доста категорично изявление. Преди време Виера имаше проблеми и с друг играч на „нерадзурите” – Синиша Михайлович.