Ювентус сложи край на 3-годишното чакане за победа над Киево, след като победи „летящите магаренца“ с 2:0 в среща от четвъртия кръг на Серия А. В герой за „старата госпожа“ отново се превърна Фабио Куалярела, който вкара и двете попадения.

През седмицата опитният нападател се оказа „златна“ резерва в сблъсъка срещу Челси в Шампионската лига, след като с късен гол донесе равенството 2:2.

Срещу Киево временният наставник на Юве Масимо Карера даде шанс на играчи като Маурисио Исла, Куалярела, Пол Погба и Лусио, които по-рядко попадат сред титулярите. Освен това техническият директор на „бианконерите“ отново реши да експериментира и игра в схема 3-5-2.

Това обаче доведе до познат резултат и, досущ като мача срещу Дженоа в миналия кръг, голове до почивката не паднаха. В 52-ата минута Исла напусна игра, за да се появи Артуро Видал, с което Юве се върна към игра с четирима в защита.

В крайна сметка отборът на Карера нанесе своя удар в рамките на пет минути. В 63-ата и 68-ата минути Куалярела на два пъти простреля вратаря Сорентино и гарантира 3-те точки за шампиона на Италия.

В 80-ата минута италианецът отстъпи мястото си на новото попълнение Никлас Бентнер, който записа официален дебют за гранда от Торино.

Така Юве продължва да оглавява класирането с пълен актив от 12 точки след 4 изиграни кръга. Киево пък е 13-и с едва 3 точки.


szólj hozzá: Juventus vs Chievo 2:0 GOALS HIGHLIGHTS