С два късни гола на Мирко Вучинич Ювентус успя да победи борещия се за оцеляване Пескара с 2:1 в среща от 31-ия кръг на Серия А. Шампионите имаха надмощие през целия мач, но героичните изяви на ветрена Иван Пелицоли дадоха шанс на гостите да се надяват и на нещо повече в този мач.

„Бианконерите“ излязоха без куп основни фигури заради наказания и контузии, като играха и с едно на ум за предстоящия реванш срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига. На този фон доста изненадващо Мирко Вучинич не получи почивка и за пореден път доказа, че играч от изключително значение за гранда от Торино.

Първият шанс в двубоя дойде след 12 минути игра, когато Емануеле Джакерини засече от въздуха подаване на Щефан Лихтщайнер, ала Пелицоли боксира. След него Джовинко пое извеждащ пас на Видал, но останал очи в очи с вратаря, стреля ниско и 32-годишният страж изби с крак.

В 32-ата Антонио Конте получи допълнителна доза главоболия, след като Атомната мравка напусна на носилка след тежко единоборство с бранител. В края на полувремето тъкмо появилият се на негово място Фабио Куалярела изстреля уникален шут, Пелицоли закачи топката с върха на пръстите си и тя отскочи от гредата.

След нова серия от пропуски след почивката нулевото равенство бе разбито в 72-ата минута. Джузепе Рицо задържа Артуро Видал в наказателното поле, докато последният се опитваше да догони центриране от пряк свободен удар. Виновникът бе декориран в червено, а от бялата точка Вучинич стреля ниско и точно. Черногорецът избра да отпразнува попадението, като си събу шортите и ги развя над главата си.

ВИДЕО: Вучинич се раздаде докрай за успех над Пескара

източник: Снимки: Reuters

В 78-ата минута Вучинич заби 9-ия си гол в шампионата, като премина покрай Бианки Арче и използва друг бранител като щит, за да матира Пелицоли с фалцов удар.

В 83-ата гостите все пак направиха финалните епизоди по-интересни. Алесандро Матри загуби топката в центъра и даде начало на контраатака за Пескара, а Емануел Касчионе изстреля изумителен снаряд и не даде шанс на Марко Сторари.

Юве продължава да е лидер в Серия А вече със 71 точки, на 12 точки пред втория Наполи. Пескара е последен – 20-о място и 21 точки.


szólj hozzá: Juventus vs Pescara 2:1 MATCH HIGHLIGHTS