Мач с два пълни обрата завърши 30-я кръг в италианската Серия А. Наполи взе победата в истинска лудост, с 5:3 при гостуването си на Торино, точно преди Великден за католическия свят.

Неаполитанци реализираха три гола в последните десет минути, след като изоставаха с 2:3, за да стигнат до уникалния успех. С трите точки Наполи пак излезе втори в Серия А, с 59 точки, две повече от Милан, и девет по-малко от лидера Ювентус.

Блерим Джемали откри резултата с мощен удар, след корнер, в 10-та минута, но не се зарадва показно в Торино, откъдето стартира кариерата му в италианския елит. Домакините изравниха след друго лошо изчистване от корнер, в 30-та минута, при което Барето успя да се ориентира най-добре, и да прати топката в мрежата от малък ъгъл.

ВИДЕО: Великденска лудост в Торино, осем гола и победа за Наполи

Гостите пропуснаха да си осигурят аванс на почивката, след като получиха право да изпълнят дузпа, за фаул на Матиа Дармиан срещу Маджо. Единсон Кавани бе на пейката, затова Марек Хамшик се нагърби с изпълнението, само за да види удара си спасен от Жан-Франсоа Жиле.

Така приключи и първото полувреме, само за да поведе Наполи отново само 70 секунди след началото на второто. Джемали получи топката от Хамшик на идеална позиция за стрелба, и не сгреши за 1:2.

След двайсетина по-спокойни минути, в който най-любопитни бяха претенциите на Торино за дузпа, неуважени от рефера Джанокаро. В 74-та минута обаче, арбитърът в крайна сметка посочи бялата точка в полза на домакините, за игра с ръка на Кавани, влязъл малко по-рано в игра. Жонатас изравни резултата за втори път в мача, а само четири минути по-късно, Торино стигна до пълен обрат, хванал на контраатака втурналия се напред тим на Наполи. Меджорини се разписа за 3:2, но интересното тепърва предстоеше.

В 80-та минута Джемали оформи своя хеттрик, и направи 3:3 с ново красиво изпълнение, от границата на наказателното поле.

И двата отбора изобщо не се отказваха да търсят победата, и последните 10 минути бяха френетични. Единсон Кавани демонстрира класа, и отбеляза два гола във финалните шест минути. В 84-та той прати топката в мрежата от пряк свободен удар, а в последната минута от редовното време засече с глава центрирането на Армеро за крайното 5:3 в полза на Наполи.