Вратарят на Наполи Морган Де Санктис преживя един от най-неприятните моменти в кариерата си при гостуването на Фиорентина, което завърши при равенство 1:1.

С хикса на стадион Артемио Франки във Флоренция тимът на Валтер Мацари запази второто си място в класирането на Серия А, но изостана на пет точки от лидера Ювентус, който в събота би с 4:0 Удинезе.

При резултат 0:0 в 33-ата минута намиращият се зад централната линия виолетов защитник Факундо Ронкалия центрира в наказателното поле на неаполитанците, италианският национал Де Санктис излезе напред и вместо да атакува топката, наивно се блъсна в съотборника си Мигел Анхел Бритос.

Така топката тупна на земята и влетя в мрежата на Наполи без никой друг да играе с нея след центрирането на намиращия се на 60 метра от вратата Ронкалия, който трудно повярва, че е вкарал гол зад централната линия за 1:0.

Малко преди края на първата част звездата на гостите Единсон Кавани с глава отбеляза дежурния си гол и изравни за 1:1, при какъвто резултат дойде почивката.

През второто полувреме двата тима създадоха множество голови положения, но не успяха да вкарат нито едно от тях и ново попадение до последния съдийски сигнал не падна.