Лацио се класира на финал за Купата на Италия, след като взе първа победа над Ювентус – 2:1 – от 2009-та година насам. Тогава римските „орли“ отново стигнаха финал, след като биха „бианконерите“, а впоследствие спечелиха и трофея.

В първата среща в Торино двата състава завършиха 1:1, а реваншът бе решен в добавеното време към редовните 90 минути. В края обаче, победата на Лацио у дома му донесе крайното 3:2 като общ резултат, и го изпрати на финал, където съперник ще е Рома или Интер.

Първото полувреме премина в пълно спокойствие, като двете най-сериозни ситуации бяха претенции за дузпа пред двете врати. Първо в началото Мирко Вучинич искаше единайсетметров наказателен удар за нарушение на Федерико Маркети, но вместо това спечели само корнер. От другата страна, точно преди да изтече половин час от мача, Мирослав Клозе, изяви претенции, че е бил свален от Маурицио Исла.

В крайна сметка, още с първата по-сериозна голова ситуация в мача, в 53-а минута, падна и попадение. Лацио откри след едно центриране на Ледесма на далечната греда, където зад гърба на защитата на Юве се измъкна Алваро Гонзалес, и прати топката с лекота във вратата на Сторари.

Неприятна новина за Владимир Петкович и момчетата му обаче имаше в 60-та минута, когато Ернанес удари лошо главата си и за около две минути не се игра футбол. Бразилецът напусна на носилка, като имаше и лоша кървяща рана на главата, а за момент изглеждаше, че е загубил и съзнание.

За трети път в мача реферът Лука Банти отказа да даде дузпа, за едно падане на Джовинко в наказателното поле. Дори и появата на Андреа Пирло не успя да доведе до сериозна промяна в играта, и едва в заключителните 15 минути Ювентус осъществи по-масиран натиск.

Лацио се справяше обаче отлично в защита, въпреки че бе натикан в своето наказателно поле. И така чак до 91-та минута. Артуро Видал изравни след една от много редките грешки на отбраната на домакините. Раду позволи на чилиеца да намери пролука и да прати топката в мрежата, давайки нова внезапна надежда на Юве.

Следващите пет минути, от даденото от Банти шестминутно продължение, обаче бяха същественото в мача. Още в минутата след изравняването, Лацио отново излезе напред. Флокари засече с глава центриране от корнер за 2:1, и хвърли „Стадио Олимпико“ в екстаз.

И тук обаче нищо не бе приключило и в последната минута от шестте добавени, Джовинко не успя да преодолее Маркети, а след това Маркизио на метър от вратата не намери празния ъгъл, за да донесе равенство от 2:2, а с това да класира Ювентус на втори пореден финал за Купата на Италия.