Удинезе спря победната серия на Рома, като двата отбора завършиха 1:1 в мач от 28-я кръг на Серия А, който се игра на стадион „Фриули“. „Вълците“ бяха в серия от три поредни победи при новия треньор Аурелио Андреацоли, но се препънаха при гостуването в Удине.

Първата опасност в мача бе пред вратата на Рома. В 3-та минута Ди Натале получи добър пас и стреля, но Стекеленбург спаси.

Рома отговори в 19-та минута, когато Франческо Тоти изпълни бързо пряк свободен удар и пусна към Флоренци, който стреля, но Бъркич спаси с крак.

Рома поведе в 20-та минута, когато Тоти центрира в наказателното поле на Удинезе, където Флоренци засече топката с глава, но кълбото срещна напречната греда, след което при добавката Ерик Ламела на празна врата не пропусна да вкара.

Удинезе изравни резултата в 62-та минута, когато Муриел навърза двама футболисти на Рома и от малък ъгъл прокара топката между краката на Стекеленбург за 1:1.

Домакините завършиха мача с човек по-малко, след като Томас Орто бе изгонен с директен червен картон в 73-та минута.

В края на мача играчите на Рома натиснаха своя съперник и имаха шансове да стигнат до победата, но ги пропуснаха. В 80-та минута Ламела подаде към Маркиньо, който шутира, но Бъркич спаси. Торосидис стреля опасно в 87-та минута, но Бъркич успя да избие топката в корнер. Освалдо можеше да донесе победата за „вълците“ в 89-та минута, но след удара му топката мина в страни от вратата на Удинезе.

Рома остана на седма позиция във временното класиране с актив от 44 точки, докато Удинезе е на девето място с 41 точки.


szólj hozzá: Udinese vs Roma 0:1 Erik Lamela
szólj hozzá: Udinese vs Roma 1:1 Luis Muriel