Удинезе победи като гост Интер с 1:0 в мач с 2 червени картона и 2 изпуснати дузпи в последните 4 минути и се изравни по точки на върха в класирането в Серия А с шампиона Милан.

Фрилуалните продължиха с отличните си изяви през тази година и спечелиха в Милано с гол на Маурисио Исла в 73-ата минута, който се възползва успешно от асистенция на Антонио Флоро Флорес.

Краят на двубоя пък бе изключително интерес, като за само 4 минути бяха показани 2 червени картона и отсъдени 2 дузпи, които обаче бяха пропуснати.

В 86-ата изгонен бе капитанът на нерадзурите Хавиер Санети, а в 90-ата в съблекалните бе пратен и Дамяно Феронети от гостите.

В 87-ата звездата на Удинезе Антонио Ди Натале изпусна дузпа, а в 89-ата и Интер направи пропуск от бялата точка, като грешникът за домакините бе Джампаоло Пацини.

Тимът от Удине е втори в Серия А с 27 точки, колкото има и временният лидер Милан. Интер пък има само 4 победи в 12 мача и е на 12-а позиция с 14 точки.


szólj hozzá: SerA: Inter-Udinese 0-1 031211

В друг съботен двубой от 14-ия кръг на Калчото Наполи записа първа победа в последните си пет шампионатни мача, като у дома не даде шанс на Лече и спечели с 4:2.

На почивката домакините водеха с 3:0 с попадения на Есекиел Лавеци, Единсон Кавани и Блемир Дземали. Луис Муриел върна един гол за гостите в 54-ата, но в 82-ата Кавани се разписа отново и направи 4:1. В добавеното време Даниеле Корвия намали на 4:2.

Наполи излезе на пета позиция с 20 точки, докато Лече е последен със само 8 точки от 13 мача.


szólj hozzá: Napoli - Lecce 4-2