Милан излезе начело в класирането на Серия A, след като в мача от 7-я кръг победи с 3:1 Киево. „Росонерите” ще бъдат лидери в подреждането поне до утре, когато досегашният водач Лацио гостува на Бари.

Бразилските звезди на Милан се развихриха в двубоя, като попаденията за победителите вкараха Алешандре Пато (18’ и 30’) и Робиньо (90’). Златан Ибрахимович, който бе изключително деен по време на двубоя с двете си аситенции към Пато, реши да помогне малко и на Киево, като си вкара автогол в 70-та минута. Дори и така, „росонерите” все пак взеха трите точки.

Още в началото на мача шведският национал атакува вратата на Киево, но до гол пръв стигна Алешандре Пато. В 18-та минута Ибрахимович пое топката майсторски отляво, центрира към бразилския си съотборник в наказателното поле, който с красив удар от въздуха откри за 1:0.

В 30-та минута отново същата двойка играчи показа, че първият гол не е бил случайност. Шведът много намери добре Пато, който от около 13 метра преодоля вратаря за 2:0.

В 70-та минута Ибрахимович реши да се „смили” над Киево, като върна съперника в мача. След центриране от корнер, чрез рикошет от главата на нападателя топката се оказа в мрежата на Милан за 2:1.

В крайна сметка, в заключителните минути Роналдиньо изведе Робиньо, който оформи крайното 3:1.

Така след успеха, Милан заема първото място в подреждането с 14 пункта, следван от Лацио с 13, който има и мач по-малко. Киево е на 5-а позиция с 10 точки.