С две попадения на неостаряващия Антонио ди Натале Удинезе успя да надиграе Сампдория с 3:1 в домакинството си от 35-ия кръг от Серия А. „Фриуланите“ твърдо остават в битката за място в Лига Европа, като запазиха изоставането си на точка зад петия Рома. Играчите на Франческо Гуидолин имаха почти пълно превъзходство над генуезци, които забуксуваха сериозно от началото на март.

Удинезе влезе в мача с повече самочувствие, след четирите поредни успеха, които го върнаха в битката за топ 5, а още в първите мигове Тото ди Натале получи подарък от стража Серхио Ромеро, който изпусна топката при центриране от фланга. Опитният нападател обаче твърде изненадан, за да се възползва от ситуацията.

Не така обаче стояха нещата в 29-ата минута, когато 35-годишният италианец пое топката с гръб към вратата, завъртя се и с кинжален удар я прати покрай плонжа на Серхио Ромеро в долния ляв ъгъл.

Момент на отпускане в отбрана обаче позволи на Самп да се върне много бързо в мача и в 34-ата Едер не остави шанс на Бъркич, след като Икарди му предостави топката пред наказателното поле.

На почивката Гуидолин намери начин да отстрани колебанието в отбора си и „фриуланите“ се впуснаха във вихрени атаки. В 52-ата минута централният защитник Данило хвана неподготвени колегите си от другата страна с дълъг пас, при който Ди Натале умело избяга от линията на засадата. Нападателят стигна топката в наказателното поле преди Ромеро и с първото си докосване я прати над него, а тя се отклони от напречната греда преди да пресече голлинията. Това бе 20-ото попадение за нисичкият голаджия от началото на първенството.

Този път Сампдория нямаше идея как да отвърне на удара и до края на полувремето не сътвори нищо запомнящо се. За сметка на това отборът от Удине пропусна няколко великолепни шанса, преди в 87-ата груба грешка на Ромеро не доведе нещата до 3:1. Вратарят опита да подаде към защитник, но действа наизуст, като подари топката Луис Муриел. Колумбиецът само я нагласи на десния си крак и с шут по тревата долу вдясно от стража оформи крайният резултат.

Удинезе заема 6-ата позиция с 57 точки, като има аванс от 4 пред 7-ия Интер, който днес играе с Наполи. Сампдория е на 15-о място с 38 точки, на 6 от опасната зона.