Рома победи Лацио с 2:0 в дербито на Рим, а в герой за „джалоросите“ се превърна Франческо Тоти, който реализира и двата гола в мача.

Двубоят на „Олимпико“ започна равностойно, като през първото полувреме единственото добро положение за гол се откри пред Рома 5 минути преди края. Добра комбинация между Тоти и Менес изведе в добра позиция Жуан. Бранителят стреля, но Ледесма изби топката от голлинията.

Рома успя да стигне до важния гол в 70-а минута, след като спечели фаул извън границата на наказателното поле. Писаро чукна топката към Тоти, който с мощен шут през купа от играчи вкара във вратата на Муслера, който пък се намеси доста неубедително.

В последните минути на мача „джалоросите“ съвсем разбираемо задържаха топката с цел бавене на времето, което съвсем вбеси футболистите на Лацио и нервите им не издържаха. В 88-а минута Тоти спечели фаул, след което Стефан Раду го удари с глава без топка и съвсем заслужено бе изгонен.

Малко след това пък Лацио остана с 9 души, след като Кристиан Ледесма получи червен картон за протестите си за отсъдена дузпа в полза на Рома. Зад топката застана Тоти, който с безпощаден изстрел вкара втория си гол в мача и подпечата победата на своя отбор.

В класирането Рома е на шесто място с 49 точки, на 2 зад градския си съперник, който е пети с 51.


Всички резултати от кръга:

Милан – Бари 1:1

Рома – Лацио 2:0

Каляри – Удинезе 0:4

Катания – Сампдория 1:0

Киевро – Фиорентина 0:1

Дженоа – Палермо 1:0

Лече – Болоня 0:1