Рома надделя с 4:2 при домакинството на Фиорентина от 16-я кръг на Серия А, въпреки че съдиите на няколко пъти се намесиха решаващо в ущърб на „вълците“.

Рома поведе в 7-та минута, когато Франческо Тоти центрира в наказателното поле на Фиорентина, след което Татцидис стреля с глава, а на гол линията Леандро Кастан добута топката в мрежата на Вивиано.

Фиорентина изравни резултата в 14-та минута след гол от засада, която странно не бе маркирана от страничния съдия в срещата. След центриране от фаул в наказателното поле на Рома Гонсало Родригес продължи топката към Ронкалия, който отблизо вкара за 1:1.

Рома бързо успя да си върне лидерството в срещата. В 19-та минута Дестро подаде към Тоти, който разстреля Вивиано за 2:1.

„Вълците“ отбелязаха трети гол в 45-та минута, когато Балдзарети подаде към Тоти, който стреля отдалеч, а Вивиано разочарова с намесата си и топката влезе във вратата му.

През второто полувреме играчите на Рома направиха много пропуски и бяха близо до това да изпуснат трите точки.

Фиорентина намали пасива си в 46-та минута след гол на Ел Хамдауи.

В 55-та минута Пиянич центрира в наказателното поле на Фиорентина, след което Брадли стреля, но слабо и Вивиано изби топката, а при добавката Дестро стреля неточно в аут.

Рома вкара четвърти гол в 73-та минута чрез Маркиньос, но попадението бе отменено заради несъществуваща засада.

Фиорентина можеше да се възползва от поредния съдийски подарък в 87-та минута, когато Ел Хамдауи пусна извеждащ пас към Сеферович, който бе в положение на засада, която обаче не бе маркирана. Швейцарецът излезе сам срещу Гойкоечеа и стреля, но вратарят на Рома изби топката в корнер. След последвалото центриране в наказателното поле на домакините се наложи Майкъл Брадли да избива топката от гол линията.

Рома все пак отбеляза четвърти гол в 89-та минута, когато Тоти подаде към Освалдо, който вкара за крайното 4:2.

Със спечелените три точки Рома се изкачи на трето място във временното класиране с актив от 29 точки, колкото има и Фиорентина, но заради по-лошата голова разлика „виолетовите“ останаха пети.


szólj hozzá: Roma vs Fiorentina 4:2 GOALS HIGHLIGHTS