Лацио и Верона изиграха строхотен двубой от 36-ия кръг на Серия А, който завърши при 3:3 на „Стадио Олимпико“. Тимът, който ще гостува в София за 100-годишния юбилей на Левски, на два пъти повеждаше в резултата, но „скаглиерите“ показаха несломим характер, който ги изведе на крачка от победата. В добавеното време на мача обаче съдията Паоло Мадзолени отсъди несъществуваща дузпа за домакините, която им помогна да избегнат поражението.

Резултатът от двубоя може да се определи като самоубийствен и за двата тима предвид мераците им за участие в Лига Европа. Лацио и Верона останаха съответно 9-и и 10-и в класирането с по 53 точки, на 2 зад шестия Торино.

ВИДЕО ОТ ДВУБОЯ - ТУК!

Играчите на Верона можеха да открият резултата още в 13-ата минута, когато Биава и Билия се сблъскаха пред дъгата и Емил Халфредсон пое кълбото. Исландецът веднага пусна към непокрития Лука Тони, който пробва да копне над вратаря Етрит Бериша, а кълбото премина на сантиметри покрай дясната греда.

Лацио се възползва и откри в 30-ата минута. Точно с три паса „лациалите“ разсякоха отбраната пред Рафаел, а Кандрева сервира топката за Кейта Балде, който от 7-8 метра шутира точно до дясната греда – 1:0.

Авансът на римляните оцеля само седем минути. Верона видимо иззе инициативата, за да поведе с мъничко късмет. Халфредсон остави топката за Маркиньо пред дъгата, а бразилецът стреля слабо по тревата, но Биава не успя да затвори краката си и попречи на Бериша да види топката навреме – 1:1.

Равенството се запази до 60-ата минута, когато Лацио отново дръпна с гол напред. Балде и Сенад Лулич направиха чудесно двойно подаване пред наказателното поле, което позволи на босненеца да нахлуе покрай бранителите и с мощен шут да разстреля Рафаел.

Лука Тони можеше много бързо да възстанови равенството, но пропиля две изгодни ситуации. В 69-ата неговият съотборник Джакопо Сала блесна с чудесен извеждащ пас към Хуан Итурбе, който хладнокръвно реализира с шут по диагонала – 2:2.

Четвърт час преди края Итурбе осъществи мощен рейд отдясно и намери Тони точно на ръба на засадата. Ветеранът имаше цялото време на света да нагласи кълбото и да шутира с десния крак, ала пласира изстрела си в обсега на Бериша, който отрази.

В 81-ата Микеланджело Албертаци тресна десния стълб на вратата на Лацио. Бранителят се включи на първа греда при центриране от корнер, докато Бериша само изгледа изстрела му.

Обратът за Верона стана факт в 84-ата. Халфредсон получи пространство по левия фланг и центрира слабо по тревата. Стефан Раду понечи да изчисти, но се спря, което позволи на Ромуло отблизо да вкара на празна врата.

Минутки по-късно Лацио остана с 10 души на терена заради безкомпромисен шпагат на Сенад Лулич в краката на пробиващия Итурбе.

В третата минута на добавеното време все пак домакините се добраха до равенството благодарение на съдията Мадзолени. Резервата Мирослав Клозе откровено симулира нарушение в наказателното поле, след като не достигна един дълъг пас, а реферът се хвана и изгони Албертаци като последен в отбрана.

Рафаел отрази удара от бялата точка на капитана Стефано Маури, но ветеранът първи стигна до топката, за да я довкара за крайното 3:3.

Инфарктната развръзка вбеси до краен предел треньорът на Верона Андреа Мандорлини, който влезе в жесток спор със съдийската бригада.