Марио Балотели успа да вдигне на крака Милан след тежкото поражение с 0:4 от Барселона в Шампионската лига и сам вкара двата гола за трудната победа при домакинството на Палермо с 2:0 в мач от 29-ия кръг на Серия А.

Масимилиано Алегри направи няколко промени в единадесеторката, като даде почивка на Филип Мексес и заложи на Даниеле Бонера в отбрана. Талантливият Матиа де Шилио замени наказания Кевин Констант като ляв бек, а Съли Мунтари партнираше на Монтоливо и Фламини в халфовата линия. Появата на африканеца изтегли Боатенг като крило за сметка на Мбайе Нианг, който удари греда срещу каталунците във вторник.

„Росонерите“ успяха да открият резултата още в 8-ата минута, когато Салваторе Ароника задържа по брутален начин Марио Балотели в наказателното поле. Новата покупка на клуба застана зад бялата точка и матира вратаря Сорентино за 2:0.

Малко по-късно Боатенг бе близо до нов гол с шут отдалеч, но стражът отрази, а след него Ел Шаарави се справи лесно със Стийв фон Берген, нахлу в наказателното поле, а ударът му от упор бе блокиран от Ароника.

В 32-ата пък гостите поискаха директен червен картон за Кристиан Сапата, който блокира с лакът пас на Пауло Дибала към Йосип Иличич, след който словенецът щеше да се окаже сам срещу вратаря. Съдията Перуцо обаче вдигна само жълт картон на колумбиеца и запази численото равенство на терена.

През втората част темпото видимо поспадна, но Милан отново имаше по-чистите положения. В 56-ата Боатенг за пореден път тества рефлекса на Сорентино, но вратарят успя да спаси. Десетина минути преди края резервата Мбайе Нианг проби мощно, но шутът му не намери очертанията на вратата.

Така се стигна до 66-ата минута, когато Балотели се възползва от неумела изява на Конисили, за да отбележи. Вратарят не успя да избие добре ниско центриране на Нианг, а Супер Марио от два метра направи всичко възможно, за да скъса мрежата.


szólj hozzá: Milan 2-0 Palermo MATCH HIGHLIGHTS

С успеха си Милан събра 54 точки, но те се оказаха недостатъчни за второто място, след като Наполи победи трудно Аталанта с 3:2. Неаполитанци откриха от дузпа след 4 минути игра, като Единсон Кавани прекъсна головата суша, която го мъчеше напоследък.

Негативното начало не отчая гостите от Бергамо, които атакуваха настоятелно и с мъничко късмет успяха да изравнят. При едно центриране от пряк свободен удар капитанът на Наполи Паоло Канаваро погрешка прати топката в собствената си мрежа, а 3 минути по-късно – в 34-ата – Карлос Кармона разтресе напречната греда с мощен шут.

Тимът на Мадзари излезе променен след почивката и отново започна да диктува събитията, а резултатът от това не закъсня. В 65-ата Горан Пандев центрира към Кавани, а уругваецът с глава прати топката в мрежата покрай безпомощния Андреа Консили. Нова грешка в домакинската отбрана обаче позволи на Джерман Денис да изравни за 2:2 в 73-ата.

Така се стигна до 81-ата, когато от левия фланг Армеро намери Пандев и македонецът подпечата трите точки за домакините.


szólj hozzá: Napoli 3-2 Atalanta MATCH HIGHLIGHTS

С тях активът на неаполитанци набъбна до 56, което ги остави на 9 зад лидера Ювентус.