Отборът на Милан постигна инфарктна победа с 1:0 над Болоня в мач от 24-я кръг на Серия А. Възпитаниците на Кларънс Зеедорф не изнесоха забележителен двубой, като дори в определени моменти изпитваха сериозни затруднения с овладяването на контраатаките на гостите. Но в крайна сметка „росонерите“ успяха да реализират една от разкрилите се пред тях възможности и да се поздравят с трите точки.

В герой за Милан се превърна „лошото момче на италианския футбол“ Марио Балотели, който направи колеблив мач и в определени моменти „късаше нервите“ на феновете на „Сан Сиро“. Като форма на реванш обаче бившият играч на Манчестър Сити вкара великолепен гол за 1:0.

ВИДЕО ОТ МАЧА!

Двата състава изнесоха сравнително постно първо полувреме, което ще бъде запомнено с два опасни удара на Рикардо Монтоливо, които не намериха целта. Играчите на Болоня също имаха своите шансове, но без сполука.

Второто полувреме предложи доста по-голямо зрелище, като не липсваха напрегнати моменти и хубави ситуации. Болоня се отбраняваше отлично и организира няколко хубави контри, но всичко приключи в 86-ата минута, когато Супер Марио каза тежката си дума. Екстравагантният нападател поля със студен душ надеждите на гостите за точка, отбелязвайки наистина хипнотизиращ гол. Балотели отправи удар извън границата на наказателното поле и прати топката по неспасяем начин в горния десен ъгъл на вратата на Болоня за 1:0.

Така с успеха Милан се изравни по точки с Лацио, като вече има 32 и заема 9-о място във временното класиране. Болоня е 16-и с 21.