Милан се наложи с 2:1 над Парма в първия двубоя от 25-я кръг на Серия А, и събра 44 точки в актива си, временно поставящи „росонерите“ на третото място заедно с Лацио.

Масимилиано Алегри опита да извлече максималното от мача, без да рискува титулярите си преди сблъсъка с Барселона в Шампионската лига следващата седмица. Марио Балотели се оказа козът на Алегри, с попадението си през второто полувреме.

Новата приятелка на Марио – Фани – изгледа от трибуните срещата, очевидно доволна от представянето на своя любим.

ВИДЕО: Супер Марио донесе победата на Милан пред гаджето

източник: БГНЕС

Габриел Палета имаше възможност да открие за Парма през първото полувреме, но вместо това, вкара топката в собствената си врата в 39-та минута, след центриране на Боатенг. Балотели и Нианг пък тормозеха отбраната на гостите в останалото време.

След почивката Милан започна да обстрелва вратата на Парма, търсейки повече сигурност, но отново повечето шутове минаваха далеч от целта. Спокойствието за „росонерите“ дойде чак в 78-та минута, когато Марио Балотели реализира пряк свободен удар от 20-тина метра, за 2:0.

Чак в добавеното време на редовните 90 минути Парма стигна до почетно попадение, буквално с последния удар в мача, когато Никола Сасоне оформи от близко разстояние крайното 2:1.


Milan vs Parma 2:1 MATCH HIGHLIGHTS by UCL2410