Лидерът в чешкия шампионат Виктория Пилзен продължи с чудесното си представяне в Лига Европа и след подновяването на турнира. Играчите на Павел Врба, които само преди две седмици направиха 3:3 с Левски в Кипър, изненадаха неприятно един от фаворитите Наполи и победиха като гости с 3:0 в първия мач от 1/16-финала между двата тима.

Чехите играха много компактно през целия мач и не се огънаха въпреки сериозния натиск на неаполитанци. Още в първите минути Горан Пандев можеше да открие, но Матуш Козачик изби над гредата. Последва изпълнение на ъглов удар, след който в пеналта на гостите настъпи сериозно разбъркване, но в крайна сметка голът се размина. Роландо и Кавани също получиха шансове да открият, но и двамата не намериха очертанията на вратата с ударите си.

Постепенно Виктория взе инициативата и успя да се пребори за откриващото попадение. Три поредни ъглови удара за тима от Пилзен внесоха напрежение в отбраната на домакините и в 28-ата минута Ян Коварик открадна топката от Кристиан Маджо, спринтира по лявото крило и върна към дъгата, където Владимир Дарида с мощен шут по диагонала разстреля Де Санктис.

Към края на полувремето Хуан Сунига проби отляво за Наполи, намери Кавани в пеналта, но с героични усилия защитниците попречиха на уругвайската звезда да стреля.

След почивката неаполитанците се хвърлиха в яростни атаки, но Козачик отрази опасния удар на Хамшик в 53-ата. Веднага обаче гостите организираха контраатака и Коварник стреля към вратата, но този път Де Санктис бе на висота.

Така се стигна до 79-ата минута, когато Коварник центрира от фаул, а Франтишек Райторал се промъкна през купа бранители и прехвърли вратаря - 2:0.

Наполи се хвърли на отчаян щурм, но действията им не се отличаваха с предишната точност и в добавеното време на мача резервата Станислав Тецл заби трети гол във вратата на италианците сред хубав пас на Фило.

Така Виктория почти си гарантира място в следващата фаза на турнира, докато Наполи ще се опита да стори невъзможното след седмица.


szólj hozzá: Napoli 0-3 Viktoria Plzen