Смятаният за бъдещ президент на Ювентус Лапо Елкан призна, че не знае правилата на баскетбола и това е била причината да провали „неговия” Торонто Раптърс при гостуването на Лос Анжелис Лейкърс в среща от НБА.

Елкан, който е един от шефовете на собственика на Юве ФИАТ и е племенник на Джани Аниели, бе в Ел Ей за церемонията по връчването на филмовите награди Оскар и решил да подкрепи тима на Торонто, където играят двама италианци – Андреа Барняни и Марко Белинели.

Автомобилният магнат бил уреден с билети непосредствено до игрището и успя изненадващо изби топката пред лицето на шокирания Хосе Калдерон от Раптърс, неразбирайки, че в баскетбола, дори и извън очертанията на полето, коженото кълбо е в игра, докато не падне на земята, а не е излязло „в тъч” като във футбола.

Благодарение на тази проява на боса на Ювентус динозаврите загубиха топката, тъй като съдиите трябваше да отсъдят притежание в полза на Лейкърс. Така тимът на Коби Брайнт успя да спечели със само 2 точки разлика със 109:107.

„Дойдох да подкрепя Торонто, където има двама италианци. Видях, че топката идва към мен и я ударих. Знам повече за футбола, отколкото за баскетбола,” заяви в своя защита Лапо Елкан, който използва случая, за да покаже, че е татуирал емблемата на Юве на ръката си.