Ювентус започна сезона с победа с 2:0 над Парма, но и доста въпросителни около нея. Началото бе буреносно, като гръмотевици и светкавици се изсипаха заедно с проливен дъжд над Торино час преди двубоя, но теренът бе подготвен навреме за старта.

Най-любопитната ситуация от първото полувреме се случи в 33-та минута, когато вратарят на Парма Антонио Миранте излезе да пресрещне Щефан Лихщайнер и го фаулира за дузпа. Лихщайнер обаче бе в положение на засада, и това предизвика първите протести в мача. Артуро Видал обаче възстанови справедливостта за гостите, и би право в тялото на Миранте.

Вучинич и Джовинко изпробваха също рефлексите на стража на Парма, но не успяха да го застрашат през първото полувреме.

След почивката удар на Асамоа се отклони неочаквано и попадна във Видал, но той отново не успя да нанесе решителен удар. Отново Вучинич, а след това и Маркизио не успяха да преодолеят Миранте, но в 55-та минута в крайна сметка Парма се пречупи. Асамоа преодоля защитника си, и намери добре Лихщайнер, който от близко разстояние стреля точно между двама играчи на гостите за 1:0.

Само три минути по-късно Видал спечели пряк свободен удар, от който Андреа Пирло опита топовен изстрел. Миранте блокира с мъка, но според съдията на линията, топката бе преминала линията, и затова бе признато попадение. Видео повторенията не успяха да дадат категоричен отговор дали голът е редовен или не, но Ювентус официално поведе с 2:0.

Реферите допълнително разсърдиха Парма, отказвайки дузпа на Сотирис Нинис, паднал в пеналта. Марко Сторари пък спаси удар на Биабиани малко по-късно. Биабиани не успя и да добави една рикоширала топка в мрежата на Юве в последните минути. Парма натисна в заключителната третина от двубоя, но не успя да стигне поне до намаляване на резултата, а оттам да търси и поне точка от мача.

Джовинко напусна принудително в 86-та минута с травма в глезена, като все още не е ясно дали контузията на нападателя е сериозна.