Борещият се за оцеляване тим на Сасуоло спечели скъпоценна и много изненадваща победа като гост на Фиорентина с 4:3. С този успех "неровердите" се измъкнаха от зоната на изпадащите, докато "виолетовите" загуби шансове да атакува Наполи за последната позиция, изпращаща в Шампионската лига.

Гостите поведоха с 0:3 и 1:4, но можеха и да изпуснат победата в последните минути.

Нападателят Доменико Берарди, който е под наем от шампиона Ювентус, се превърна в герой за Сасуоло. Именно той откри от дузпа в 22-ата минута. Пак той в 33-ата минута реализира след асистенция на Никола Сансоне.

Грешка на Гонсало Родригес в наказатленото поле на Фиорентина доведе до трети гол, дело на Берарди, още преди почивката.

Грешникът Родригес обаче изкупи частично вината си, намалявайки резултата на 1:3 в 57-ата минута с далечен шут, направил вратаря Алберто Помини безпомощен.

Сасуоло върна преднината си от три гола след 7 минути игра. Тогава Сансоне завърши по перфектен начин индивидуалния си рейд в наказателното на Фиорентина.

"Виолетовите" опитаха да измият задаващия се срам, но стигнаха само до нови два гола. С попадения на Джузепе Роси след асистенция на Борха Валеро в 72-ата и на Хуан Куадрадо в 75-ата минути Фиорентина успя да намали до 3:4. Футболистите на Винченцо Монтела обаче не намериха нови пролуки в прибралия се дълбоко в своята половина тим на Сасуоло и така резултатът остана непроменен до последния съдийски сигнал.

След този мач Фиорентина остава на 4-ото място в Серия, докато Сасуоло се измъква от зоната на изпадащите и с 31 точки вече е на 16-а позиция.

Видео от мача можете да видите тук!