Русия би Италия с 3:0 само за половин час, като разкри доста слабости в играта на адзурите, само седмица преди старта на Европейското първенство. Това бе трета поредна загуба за италианския състав, при това без отбелязан гол. Контролата се игра в Цюрих, и бе единствена за момчетата на Чезаре Прандели, след като проверката с Люксембург бе отменена заради земетресението на Апенините.

Интересно ново правило бе обявено преди двубоя – в случай на равенство, в контролата победител щеше да бъде отборът с по-малко картони.

Русия показа интересни взаимодействия в атака още през първото полувреме, като намираше свободни пространства в италианската защита, но в завършващата фаза така и не успяваше да сътвори достатъчно опасности. Все пак и двата състава имаха по няколко по-любопитни възможности преди почивката, а Андреа Пирло дори нацели греда от пряк свободен удар. Нулевото равенство на полувремето далеч не бе логичният резултат за първите 45 минути, но и двата състава направиха своите пропуски, без някой да доминира сериозно.

Джанлуиджи Буфон добави към проблемите на Прандели, като се наложи да бъде заменен на почивката от Морган Де Санктис, заради контузия в рамото.

ВИДЕО: Русия попиля Италия за загрявка за Евро 2012, Украйна падна от Австрия

източник: Reuters

Марио Балотели и Антонио Касано опитаха да открият резултата след паузата, а Клаудио Маркизио пропусна най-чистото положение след това, но бе в положение на засада. „Скуадра Адзура“ със сигурност изглеждаше по-опасният тим през второто полувреме, но така и не намираше вратата на съперника.

Точно след като мина час игра Русия се възползва от пропуските на противника, и на контраатака Александър Кержаков реализира първото попадение.

Италианците направиха шест промени в състава в следващите 15 минути, но това не промени с нищо резултата, и Роман Широков покачи на 2:0, след сериозна грешка в отбрана, при която Маджо и Де Санктис не се разбраха, и предоставиха топката на голмайстора.

В последната минута от редовните 90, отново Широков се разписа, след като бе изведен добре от Кокорин, и с лекота добави топката в мрежата.

Така осем дни преди да стартира на Евро 2012, Русия взе солидна глътка самочувствие, докато за Чезаре Прандели остана да си блъска главата над поредните проблеми със състава.

В друга контролна среща тази вечер, Австрия се наложи над домакина на Европейското – Украйна – с 3:2, с два гола на Марко Арнаутович. Златко Южнович отри за австрийците, а и двата гола за украинския състав отбеляза Олег Гусев.

ВИДЕО: Русия попиля Италия за загрявка за Евро 2012, Украйна падна от Австрия

източник: Reuters