Вече бившият старши треньор на Фиорентина Делио Роси разкри какво му е казал Адем Ляич, за да провокира специалиста да тръгне да го бие по време на мач. Роси започна да налага младока с юмруци, след като той се отправи да седне на резервната скамейка. Ръководството незабавно го уволни, и треньорът се извини и заяви, че приема решението.

Два дни след инцидента обаче, Роси реши да сподели с вестник La Repubblica причината да нападне своя футболист.

„Докато се връщаше към пейката, Ляич ми изръкопляска подигравателно и ми каза: „Добра работа, маестро. Наистина, ти си феномен“, разказва наставникът. „Казах му да не смее изобщо да се държи по този начин, и той ме напсува на сръбски. Но аз съм тренирал много сръбски футболисти в кариерата си, и знам какво ми каза. Той ми каза: „върви на майка си в ...“, и в този момент ми причерня.“

В материала на вестника се твърди още, че Ляич е продължил да подклажда огъня и докато Роси го е удрял, като го е призовавал да удря по-силно, защото „така или иначе ще го изритат“.

Бащата на Ляич първоначално обяви, че иска да съди Делио Роси, но от Фиорентина потвърдиха, че няма да бъдат повдигани обвинения. Самият футболист остана извън състава на тима, и надали ще играе повече с виолетовата фланелка.

Ако сте пропуснали случката: