По доста драматичен начин Рома успя да избегне първото си поражение в Серия А през сезона, като в 14-ия кръг успя да измъкне 1:1 като гост на Аталанта. Това обаче бе четвърто поредно равенство за тима на Руди Гарсия, който бе перфектен в първите 10 кръга – 10 победи от 10 мача.

По-лошото за френския специалист обаче е, че спадналата форма на неговите играчи ясно си пролича и на терена в Бергамо. „Вълците“ рядко стигаха до вратата на Андреа Консили през първата част, като вратарят на домакините отрази по чудесен начин два далечни удара на Кевин Строотман и Маркиньо.

В 28-ата минута сигналната лампичка за столичани светна за първи път. Франко Бриенца се пребори при едно центриране от пряк свободен удар, но ударът му от непосредствена близост срещна левия стълб.

До края на полувремето опасностите пред двете врати бяха рядкост, но почти веднага след подновяването на играта се стигна до гол за Аталанта. Мехди Бенатиа извърши фаул в близост до наказателното поле, а Давиде Бривио с отличен шут над стената не остави никакъв шанс на Морган Де Санктис.

В 66-ата минута опитният страж на гостите ги спаси от още по-солиден пасив в мача, след като Джакомо Бонавентура се освободи в наказателното поле и стреля към долния ляв ъгъл, но не успя да нанесе достатъчно силен шут. В ответната атака Пянич пък пропусна да изравни, след като и Консили показа завидна класа, докато парираше силния шут на босненеца.

Четвърт час преди края Майкъл Брадли овладя подадената от фланга топка и от вътрешността на наказателното поле шутира по посока на долния ляв ъгъл. В последния възможен миг обаче защитник на гостите изчисти от голлинията.

Четири минути преди изтичането на редовното време Пянич отново бе близо да изравни, но Консили отрази прецизният му удар с глава. В 90-ата минуто обаче дори вратарят на Аталанта бе безсилен, когато Адем Ляич намери Строотман в наказателното поле и холандецът прониза долния десен ъгъл за крайното 1:1.

Така Рома временно се изравни с Ювентус на върха с по 34 точки, но тази вечер шампионите играят срещу Удинезе в своя мач от кръга. При победа те вече ще имат три точки преднина пред „джалоросите“.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!

В друг мач от кръга Сампдория на Синиша Михайлович измъкна 1:1 като гост на Интер. На „Джузепе Меаца“ домакините откриха рано – още в 18-ата минута, когато Фреди Гуарин получи тънък пас от Рики Алварес и с много сила прати топката под гредата.

Гостите съвсем не се отказаха и в 40-ата минута Маноло Габиадини бе много близо до изравняването, но Самир Ханданович се разтегна максимално и изби удара му с глава.

Гуарин изпусна ранен шанс след почивката да направи 2:0, а в крайна сметка тимът му плати скъпо накрая, когато се прибра малко повече в собствената си половина. В добавеното време на мача Гарсия Ренан отправи топовен шут отдалеч, с който сащиса Ханданович, който не можеше да предотврати влитането на топката в долния десен ъгъл.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!

Серия А, 14-и кръг, резултати от днес:

Интер – Сампдория 1:1

Аталанта – Рома 1:1

Киево – Ливорно 3:0

Каляри – Сасуоло 2:2

по-рано днес: Катания – Милан 1:3