Милан и Рома завършиха наравно 2:2 в последния мач от 16-я кръг в Серия А.

Двата отбора изиграха доста нервен мач, с много голови положения, като всеки един от тях имаше шанс в края да стигне до пълен успех.

Това бе и първо резултатно реми между двата състава от пет години насам.

Загубените две точки обаче отдалечават Рома от лидера Ювентус, вече на пет точки, докато Милан не спечели почти нищо с добавената към актива си точка, за да събере 19, и да остане в средата на таблицата.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ ДВУБОЯ

Марио Балотели тества Морган де Санктис още в осмата минута, но ударът му попадна право в ръцете на стража.

Точно пет минути по-късно обаче, Рома направи отлична атака, Адем Ляич намери Кевин Строотман отляво в наказателното поле, и холандецът пусна във вратарското поле, където чакаше Матия Дестро, за да открие резултата - 0:1.

ВИДЕО: Рома взе само точка от изнервения Милан

източник: Gulliver/Getty Images

Кака опита труден удар по диагонала в 20-та минута, но топката прелетя покрай далечната греда.

В 22-та минута Майкъл Брадли падна в наказателното поле на Рома, изведен от Жервиньо, но реферът прецени, че Найджъл Де Йонг не е извършил нарушение. Де Йонг избута Брадли в пеналта, встрани от топката, но Джанлука Роки не спря играта. Минута по-късно Жервиньо проби отдясно и от аутлинията опита да промуши топката под защитник на Милан, но тя бе спряна чисто.

След като успя да изнесе играта в половината на Рома, Милан стигна до изравняване в 30-та минута. Груба грешка в защитата на Рома остави трима играчи на Милан във вратарското поле, и Кристиан Сапата с глава засече центриране отдясно, на далечната греда.

В 31-та минута, при следващата атака на Рома, отново Брадли искаше от рефера друго решение, но топката тупна точно на голлинията, и не влезе с пълния си обем във вратата. Страхотен удар на Емануелсон в 35-та минута бе спасен с мъка от Де Санктис.

След като се сблъска с излизащия сам срещу вратата Кака, Кастан получи травма и бе принудително заменен в последната минута от редовните 45 на първото полувреме.

Второто полувреме започна по-добре за Рома, и в 50-та минута Габриел фаулира Жервиньо в наказателното поле, а Кевин Строотман реализира дузпата за 1:2. Останаха обаче и съмнения, че нарушението е било извън пеналта, тъй като се случи точно на границата.

Марио Балотели също искаше дузпа срещу себе си в 57-та минута, но арбитърът не отсъди нищо през първото полувреме, за подобна ситуация срещу Даниеле Де Роси, и спази линията си и в този случай.

В 63-та минута Франческо Тоти се появи на терена, след два месеца отсъствие, на мястото на Матиа Дестро.

Футболистите и пейката на Милан реагираха бурно в 74-та минута, при едно нарушение на Майкон, което се размина без картон, но резултатът от това бе единствено изгонването на Масимилиано Алегри от пейката, и жълти картони за бразилеца и за Рикардо Монтоливо.

Нервите започнаха да вземат връх, а нарушенията да се редуват.

Ядът обаче даде криле на Милан, и в 77-та минута в бърза атака, Кака отляво напредна, намери Балотели на границата на пеналта, и той продължи към Мунтари, който направи две-три крачки и заби топката в ъгъла на вратата пред себе си, изравнявайки резултата.

Нервните изблици не спряха, и в 84-та минута Милан поиска пак дузпа, за игра с ръка на Николас Бурдисо. Минутка по-късно Марио Балотели изпълни пряк свободен удар от перфектна позиция пред пеналта, но Де Санктис бе на точното място.

ВИДЕО: Рома взе само точка от изнервения Милан

източник: Gulliver/Getty Images

Малко преди края Урби Емануелсон се сблъска лошо със стража на Рома Габриел, и получи травма, след която бе принудително заменен.

Марио Балотели пропусна шанса да спечели мача, и във втората минута от добавените 4 към редовното време, шутира необезпокояван от десетина метра, но топката прелетя покрай страничната греда.

От другата страна Даниеле Де Роси бе лишен от последен удар, като топката бе изчистена от крака му в корнер. Последва и една финална атака на Рома, и Жервиньо шутира силно, като топката мина на половин метър от страничния стълб.