Рома взе крехък аванс срещу Наполи в полуфиналния сблъсък между двата отбора за Купата на Италия. „Римските вълци“ стигнаха до драматична победа с 3:2, въпреки че на полувремето водеха с два гола аванс и играха значително по-добре от своя съперник.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА РОМА НАД НАПОЛИ ВИЖТЕ ТУК!

Мачът започна по перфектен начин за домакините, които излязоха напред в резултата още в 13-та минута, когато Франческо Тоти пусна чудесен извеждащ пас към Жервиньо, при който останаха съмнения за засада. Все пак нападателят на Рома излезе сам срещу Хосе Рейна, след което го преодоля и на празна врата вкара за 1:0.

Антони Ревейер получи контузия и бе сменен принудително в 24-та минута от новото попълнение на неаполитанци Фаузи Гулам.

Футболистите на Наполи направиха много фрапантен пропуск в 30-та минута, когато Игуаин направи добър пробив и достави топката до Хосе Кайехон, но той не успя да вкара.

Домакините удвоиха своята преднина в 32-та минута, когато Кевин Строотман с далечен удар прати топката неспасяемо в горния ъгъл на вратата на Хосе Рейна.

Рома пропусна да направи преднината си още по-сериозна в 44-та минута, когато Майкон от перфектно положение пропусна да се разпише.

Вратарят на Рома Морган де Санктис си отбеляза нелеп автогол в 47-та минута и по този начин върна интригата в мача.

Наполи веднага се опита да се възползва от създалото се напрежение в отбора на Рома и в 63-та минута Лоренцо Инсиние направи добър пробив и нахлу в наказателното поле на домакините, но загуби баланс, въпреки това успя да стреля, но Де Санктис този път нямаше проблеми да спаси.

Рома отговори с опасен далечен удар на Василис Торосидис, но Рейна внимаваше и спаси.

Наполи изравни резултата в 70-та минута след гол на Драйс Мертенс.

Рома все пак успя да стигне до победата в мача с гол в 88-та минута. Матиа Дестро подаде към Флоренци, който продължи към Жервиньо, а той не пропусна да вкара своя втори гол в срещата и да осигури победата на Рома.

Така Рома взе минимален аванс пред Наполи за Купата на Италия преди реванша.