Отборът на Рома показа, че си е научил урока от шампионатния мач срещу Интер преди три дни, и този път не допусна подхлъзване срещу „нерадзурите“ в първия полуфинален мач помежду им за Купата на Италия. „Джалоросите“ победиха с 2:1, като все пак голът на Родриго Паласио запази шансовете на гранда от Милано.

Досущ като срещата за Серия А през уикенда и тази започна във вихрено темпо. Двата тима заложиха на открита игра, но определено по-добрият отбор преди почивката бяха домакините. Играчите на Зденек Земан се нуждаеха от 13 минути, за да открият резултата. Десният краен бранител Иван Пирис получи топката встрани от наказателното поле и центрира към далечната греда, където младият Алесандро Флоренци надскочи Ранокия и Киву и стреля неспасяемо в горния десен ъгъл. Безпомощният Ханданович само изгледа как топката се отклони от напречната греда по пътя си към мрежата.

„Римските вълци“ продължиха да натискат и още в следващата атака капитанът Франческо Тоти бе изведен сам срещу вратаря, но реши да лъже словенския страж, който успя да избие кълбото от краката му. Матия Дестро веднага опита добавка, но шутира право в застаналия на голлинията Ранокия и бранителят успя да изчисти.

В 15-ата и Интер се размина с гола, когато Фреди Гуарин стреля технично покрай човек от 17-18 метра, а топката отскочи от левия стълб на Маартен Стекеленбург.

Последва нов силен период за Рома и след няколко пропуска домакините удвоиха преднината си. В 33-ата минута отново Иван Пирис се оказа непокрит отдясно, като този път завъртя топката към близката греда. Там по-бавният Ранокия не успя да се справи със спринта на Дестро и националът се разписа с удар в близкия ъгъл, а Ханданович позволи на топката да мине над него.

„Нерадзурите“ обаче се възползваха от отпускането в редиците на Рома към края на полувремето. Естебан Камбиасо центрира от фаул, а защитата в червено сякаш забрави за Родриго Паласио и нападателят преодоля Гойкоечея с елегантен удар с външната страна на обувката си.

След почивката картината не се промени, но защитата на гостите удържа атаките на „джалоросите“. Интер игра далеч по-уверено и дори имаше няколко шанса да изравни резултата.

Първо Фреди Гуарин пробва запазеният си удар отдалеч, но не успя да намери целта. След него пък Паласио пропиля може би най-добрият шанс за отобра си през второто полувреме, като серия от грешки в защитата на Рома и лоши изчиствания му позволиха да стреля на два пъти от 7-8 метра.

Постепенно "вълците" отново вдигнаха оборотите и пряк свободен удар на Тоти облиза страничната греда, а Дестро не уцели вратата от 7 метра, шутирайки от въздуха.

Рикардо Алварес пък беляза своето завръщане след контузия за Интер с красив рейд, при който финтира двама бранители, но Симоне Перота притича и блокира удара му.

Маркиньо можеше да успокои отбора си в края на мача, но Ханданович успя да спаси удара му, който се отклони от крак на защитник. Така интрига ще има има и на реванша в Милано, който ще се играе на 17 април.


Highlights Roma-Inter 2-1 | Semifinale Coppa... by Sempre_e_soloAS_Roma