Отборът на Рома надигра категорично Милан с 4:2 в мач от 18-я кръг на италианския шампионат. „Римските вълци“ не оставиха никакви шансове на „росонерите“ на Стадио Олимпико пред около 50 хиляди души. Двубоят бе последен от програмата на Серия А за календарната 2012 година.

Първоначалният лек натиск на Рома даде резултат. Головото шоу започна още в 12-та минута на мача. Никоалс Бурдисо засече топката с глава след центриране от корнер за 1:0.

Веднага след попадението Милан демонстрира активност, но до изравняване на резултата така и не се стигна. Напротив. В 23-та минута след центриране на Франческо Тоти, Пабло Освалдо засече с глава за 2:0. Класическият резултат бе оформен още преди почивката. В 30-та минута Де Роси изведе чудесно Ерик Ламела, който отбеляза за 3:0.

Въпреки няколкото добри изяви на играчите в нападение на Милан, отново Рома се оказа по-съобразителният тим пред вратата на съперника. В 60-та минута отново Ерик Ламела се разписа за 4:0.

Когато всичко в мача изглеждаше решено, „росонерите“ все пак показаха зъби. Разбира се, „вълците“ също допринесоха за това. В 78-та минута Маркиньос остави своите с човек по-малко, след като получи червен картон.

В края на срещата вратарят на Рома Мауро Гойкоечея фаулира в наказателното поле Пацини, който дори бе в положение на засада. Главният рефер обаче отсъди дузпа, реализирана от потърпевшия за 4:1.Секунди по-късно влезлият като резерва Боян Къркич успя да се възползва от отбита от стража топка, за да я довкара за крайното 4:2.

С успеха Рома заема 6-о място с 32 точки, а Милан е на 7-а позиция с 27 пункта. Лидер е Ювентус с 44.


AS Roma 4-2AC Milan footyroom.com by Futbol2101